![]() |
|
Przełącznik halogenów wersja poliftowa - Wersja do druku +- honda legend - strona główna (http://honda-legend.pl) +-- Dział: Techniczne (http://honda-legend.pl/forumdisplay.php?fid=5) +--- Dział: ZTS(zrób to sam) (http://honda-legend.pl/forumdisplay.php?fid=26) +--- Wątek: Przełącznik halogenów wersja poliftowa (/showthread.php?tid=282) Strony:
1
2
|
Przełącznik halogenów wersja poliftowa - Legend95 - 12-26-2009 W Legend G2 jeśli występowały fabrycznie halogeny to na siłę wpychano przycisk do operacji on/off w osłonę spodu deski rozdzielczej, a można to było zrobić inaczej Sprawa dziwna bo przełącznik spryskiwaczy/tcs/tempomatu miał zaślepkę, w która aż prosi przycisk. Potrzebujemy nasz zespół przycisków z samochodu oraz przycisk tcs/halogeny i courtesy lights z wersji amerykańskiej. Całość jest przekładalna. Modyfikacje to lekkie zeszlifowanie czarnego plastiku zamykającego przycisk od strony wtyczek, lekkie spiłowanie płytki układu scalonego, aby ten się zmieścił w prowadnice. Żeby przycisk USDM się do czegoś nadał zainstalowałem w nim układ z EDM poprzez ucięcie nieczynnej części płyty układu scalonego o jakies 0,5mm- wszystko działa i wygląda ok! Da się to zrobić bo mechanizm pzycisku TCS/Cruise opiera się na tej samej zasadzie i można wykorzystać układ scalony do tempomatu lub tcs-u. Dlatego zamontowałem zespół dwóch przycisków po lewejstronie przełącznika i mimo,iż był to wcześniej przycisk do TCS, zmieniłem tylko jego klawisz na cruise i po podpięcu w swoje miejsce działa jako tempomat Mam nadzieję, zę nie brzmi to dość pokrętnie ![]() Przed: ![]() PO:
Re: Przełącznik halogenów wersja poliftowa - Peter - 12-26-2009 Zawsze chcialem to zrobic ale nie mam przycisku z wersji amerykanskiej Marcin, gratki za pomysłowośc i przecieranie nowych szlakow w ulepszaniu naszych zacnych aut!
Re: Przełącznik halogenów wersja poliftowa - jarolissimus - 12-27-2009 powiem krótko, świetny pomysł :!: tylko skąd wziąć takie włączniki? Re: Przełącznik halogenów wersja poliftowa - Victor i Abisal - 12-28-2009 troche to zamotałeś, ale chyba rozumiem juz o co chodzi. oryginalnie miałes odwrotnie przyciski cruise <-> TCS. podoba mi sie. ładnie zrobione i najważniejsze ze działa ![]() Jarek Cytat:tylko skąd wziąć takie włączniki?, ty bys potrzebował 2 komplety przycisków, jeden z wersji po lifcie, a drugi z USDM, zeby zrobić mix i zainstalować zamiast naszego spryski / cruise chyba nic nie pomyliłem. Re: Przełącznik halogenów wersja poliftowa - Legend95 - 12-28-2009 wiedziałęm, ze pokręciłem mamy auto poliftowei mamy przyciski jak z pierwszej fotki. Kupujemy w stanach przyciski od wersji polifotwej (może być ebay, może być dealer Acury-płaciłem coś 35$z przesyłką). 1)rozbieramy nasz zespół przycisków wyjmując jeden pusty a drugi cruise. 2)rozbieramy przyciski US wyciągając płytkę z TCS i halogenami. 3)płytkę z US wkładamy do przycisku wyjściowego, ale tniemy mały otwór na lampkę podświetlającą ten przycisk- jeśłi tego nie zrobimy będzie się ona opierać o dół obudowy i efektem będzie skrzywiona płytka w przycisku i niezbyt delikatne operowanie opcją halogenów. 4)wsuwamy płytkę do wyciętej obudowy, nakładamy przyciski, zakładamy czarny zamykający plastik od strony wewnętrznej, najpierw większy(ten po stronie spryskiwaczy)a następnie plastik zamykający przycisk z wersji US do naszego wyłącznika. Trzeba zebrać nożykiem powierzchnie, która styka się z drugim czarnym osłonowym plastikiem. 5)Aby do czegoś nadawał się przycisk z wersji US możemy włożyć doń płytkę z przełącznikiem TCS z wersji EDM, ale wymaga to obcięcia ok 0,5mm po stronie nieużywanej, aby móc bez kolizyjnie tą płytkę wsunąć. Równie dobrze można przyciski TCS/ cruise między sobą zamienić miejscami zmieniając tylko kabelki w wiązce samochodu ponieważ te dwa przyciski działają na takiej samej zasadzie i mimo, iż wersja US to tcs / halogeny wystarczy włożyć płytkę i w miejsce tcs dać klawisz cruise. Aby było profi przydałaby się zielona kostka wiązki z samochodu US, póki co jeszcze nie namyśłiłem się czy założe halogeny więc sprawa ich podłączenia mnie nie frapuje Ale gdybym się zdecydował to zieloną kostkę da mi moja Acura :mrgreen:
Re: Przełącznik halogenów wersja poliftowa - lgnd - 12-31-2009 Can you give me the part number for the usdm switch? Thanks! I have to do this!
Re: Przełącznik halogenów wersja poliftowa - Legend95 - 12-31-2009 lgnd napisał(a):Can you give me the part number for the usdm switch? Thanks! I have to do this! Here you are: 08V31-SP0-200H FOG LT SW Legend 4D if you need any install instructions PM me! RE: Przełącznik halogenów wersja poliftowa - maciej343 - 02-19-2011 Czy wymiary zewnętrzne przycisków poliftowych są takie same jak przedliftowych i można je zamienić? Czy otwór w plastkiu mocującym jest taki sam i nie będzie żadnej szpary? RE: Przełącznik halogenów wersja poliftowa - Legend95 - 02-20-2011 można włożyć przyciski poliftowe do przed lifta. Będziesz potrzebować kostkę z polifta bo wejście do przełącnzika jest inne. wymiary otworu na przełącznik 91-95 są identyko. RE: Przełącznik halogenów wersja poliftowa - maciej343 - 02-21-2011 oo to najważniejsze, kostka to już mały problem
|