Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Podniesienie mocy w Legendzie
Jak w temacie zastanawiał się ktoś jak jeszcze dodać naszym silnikom troszkę koni??

Ja się zastanawiam cały czas nad zwiększeniem średnicy wydechu... Autko dostanie troszkę lepszego dźwięku i teoretycznie powinien wzrosnąć moment próbował ktoś z was czegoś takiego?

Poprzednio miałem Civica i tam takie modernizację dawały skutki pozytywne... Albo założenie innego kolekotora ssącego lub jego rozwiercenie...
Odpowiedz
Najwięcej dodaje naklepka "turbo" Oczko

Z tym dźwiękiem to kontrowersyjna sprawa. Poczytaj, gdzieś jest o tym... Ja nie mam katalizatora i zjedzony remus z tyłu (można powiedzieć że przelot). Zadowolony nie jestem... No może przez parę chwil radosnych pomruków, ale trasa to kara. Czy coś wzrasta poza hałasem nie wiem. Z pewnością katalizator kastruje parę koni, ale legend sportowym autem nie jest...
Odpowiedz
chcesz konie czy NM?

generalnie sprawdzona ścieżka to:

CAI, motor T2 lub wałki rozrządu z głowicami, wtryskiwacze + osprzęt, T2 ECU lub dłubnięty z USA.
tłumik i układ oddałbym do speca, flexem można cześciej zaszkodzić dynamice.

Wersja Hard to kompresor mechaniczny - po dostrojeniu ok +400km
v6
Odpowiedz
Było juz o tym sporo na forum. Wystarczy poszukać - polecam szczególnie tematy użytkownika V6Gryfice czy jak mu tam było Oczko
Odpowiedz
Taaak, dolot z PCV to kwintesencja tuningu Oczko
Odpowiedz
(02-13-2012, 8:03 )kowal napisał(a): Taaak, dolot z PCV to kwintesencja tuningu Oczko

nie chodziło mi o to żeby zwieśniaczyć samochód tylko dodać mu torszkę mocy ale na to mam jeszcze czas pomyśle pokombinuje jak na coś konkretnego wpadnę podzielę się
Odpowiedz
Kolega Peter ma pod kreską obiecujące parametry - pytałeś czego użył ?
Myślę że strzał z nitro byłby niezły... Oczko
Odpowiedz
(02-19-2012, 23:43 )kowal napisał(a): Kolega Peter ma pod kreską obiecujące parametry - pytałeś czego użył ?
Myślę że strzał z nitro byłby niezły... Oczko

Nic z tego Kowalu, to nie nitro - nie ten poziom.Co do szczegółów zapraszam do lektury lub na wizję lokalną. Jestem do dyspozycji Oczko
Odpowiedz
Spox ziom, ja tam nie mam zapędów do rasowania limuzyny, o nitro w Twoim przypadku nawet nie myślałem, tak tylko mi się przypomniało, bo czytałem o tym że jest tanie (dry shot) i wydajne. Mnie tam mocy wystarcza Oczko
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości