(03-31-2012, 0:55 )matti5d napisał(a): Może i jestes pierwszym włascicielem, ale niemieckiego nie znasz ni w ząb (91 do data uzyskania homologacji na rynku niemieckim, a 94 to rok produkcji) i o swoim aucie wiesz niewiele. Tutaj rozkodowany VIN Twojego Legenda:
VIN:JHMKA76500C302347
Country of origin: Honda Motor Co. Ltd Japan - Passenger car
Assembly plant: Sayama
Model: Legend Sedan 3.2
Body type and transmision: sedan , automatic transmision
Year of production: 1994
Serial Number: 02347
Jestem Austryjakiiem i inaczej mowiac
"DATUM DER ERSTMALIGEN ZULASSUNG" - OZNACZA - PIERWSZA REJESTRACJA SAMOCHODU DOZWOLONA DO JAZDY lub w polskim homologacja po wyjeździe fabrycznym.
"DATUM DER GENEHMIGUNG" - ZNACZY INNYM SLOWEM DATA POZWOLENIA NA POJAZD
wiecie dla mnie to troche jest nie logiczne ze pozwolenie ma w 91r a rejestracje pierwsza jak i homologacje w 94r
Czyli niby sie zgadza ale jednak logika nie pozwala mi na to ze jest to 94r jak ma pozwolenie na 91r rozumiesz

przynajmniej mam pewnosc teraz ze to 94 a nie 91 bo mialem z tym maly problem, bo myslalem ze z fabryki wyjechal 91 a piersza rejestracja zostala dokonana w 94r
jarolissimus
94-2012 = 19lat konczy w tym roku i jestem pierwszym właścicielem nie biorac pod uwage Ojca oczywiscie bo to nie ma roznicy.
PS: Wieje od Ciebie zazdroscia chyba ....
I wiem ze jest to najbogatsza wersja tego modelu z tamtych lat jak i zadki okaz na Polskich drogach.

tyle wiem na ten temat.
Pisalem tylko z zapytaniem o te 3 rzeczy z ktore chce naprawić ;]
(03-31-2012, 0:55 )matti5d napisał(a): Może i jestes pierwszym włascicielem, ale niemieckiego nie znasz ni w ząb (91 do data uzyskania homologacji na rynku niemieckim, a 94 to rok produkcji) i o swoim aucie wiesz niewiele. Tutaj rozkodowany VIN Twojego Legenda:
VIN:JHMKA76500C302347
Country of origin: Honda Motor Co. Ltd Japan - Passenger car
Assembly plant: Sayama
Model: Legend Sedan 3.2
Body type and transmision: sedan , automatic transmision
Year of production: 1994
Serial Number: 02347
Takie troche dziwne ze pozwolenie dostal w 91r a rejestracja jest w 94r nie sadzisz ?
I owszem wiem nie wiele o aucie tzn szczegółów głębszych nie znam tak jak tu piszesz.