Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
jak sparować telefon..
Po prostu po naciśnięciu przycisku na kierownicy powiedz "English".
Odpowiedz
...jakby ktoś chciał pobawić się innymi językami to:

francais (czyt.: franse)
italiano (czyt.: italiano)
deutch   (czyt.: dojcz)
espanol  (czyt.: espaniol)

po tej komedzie, jeżeli nie chcemy zmieniać języka wystarczy nacisnąć na kierownicy 'powrót'.
Odpowiedz
po sprawowaniu telefonu jak ktoś do mnie dzwoni jest OK mogę odebrać i rozmawiać natomiast jak ja dzwonię to cisza - nie słychać rozmowy
czy coś nie tak poszło podczas parowania urządzeń ?
Odpowiedz
(11-07-2018, 16:57 )arek@epoczta.pl napisał(a): po sprawowaniu telefonu jak ktoś do mnie dzwoni jest OK mogę odebrać i rozmawiać natomiast jak ja dzwonię to cisza - nie słychać rozmowy
czy coś nie tak poszło podczas parowania urządzeń ?

Prawdopodobnie chodzi o ustawienia samego telefonu, tzn. trzeba ustawić aby telefon używał zestawu bluetooth również dla połączeń wychodzących.
Odpowiedz
dzwoniąc mam do wyboru
głośnik, iphone, oraz zestaw tam jakoś się to nazywa i domyslnie w aucie to jest wybrane
może chodzi że to iphne8 i jakiś nie kompatybilny ?
Odpowiedz
Według mnie to taka cecha HF w Legend. Kilka telefonów i to samo. Jak dzwonią to ok, odbiera, ale jak dzwonisz to trzeba czasami poczekać aż ktoś odbierze, a potem ręcznie przestawić na telefonie na bluetooth. Jak się łączy to nawet widać jak przy wybieraniu na telefonie jest przez BT a potem sam się przełącza na telefon. Widocznie stare wersja BT i nie chcialo się hondzie wypuścić update'u.
Odpowiedz
(11-08-2018, 19:22 )wik napisał(a): Według mnie to taka cecha HF w Legend. Kilka telefonów i to samo. Jak dzwonią to ok, odbiera, ale jak dzwonisz to trzeba czasami poczekać aż ktoś odbierze, a potem ręcznie przestawić na telefonie na bluetooth. Jak się łączy to nawet widać jak przy wybieraniu na telefonie jest przez BT a potem sam się przełącza na telefon. Widocznie stare wersja BT i nie chcialo się hondzie wypuścić update'u.

Spróbuj użyć opcji "redial". Wtedy od razu dobrze łączy.
Odpowiedz
(11-08-2018, 19:51 )Reddwarf napisał(a): Spróbuj użyć opcji "redial". Wtedy od razu dobrze łączy.

Też tak robię, ale problem jest, że nie zawszę to na ostatni numer chcę dzwonić.
A poza tym, i tak ze trzy razy muszę mówić redail, bo a to na francuski, a to na niemiecki język się ustawia.
Odpowiedz
(11-11-2018, 17:21 )wik napisał(a): A poza tym, i tak ze trzy razy muszę mówić redail, bo a to na francuski, a to na niemiecki język się ustawia.

A to już kwestia potrenowania angielskiej wymowy. System jest dosyć tolerancyjny dla różnych akcentów.
Odpowiedz
Przywitalem sie, a wiec dodam cos od siebie. Samochod z Niemiec, dobrze "szprecham" wiec zostaje ten jezyk, bo to drugi ojczysty.
Mam Iphonea 15, udalo mi sie bez instrukcji dojsc do momentu ustawienia PINU i samochod zaczal szukac urzadzenia BT, kilka prob, az sie poddal i nie znalazl, po czym przeszedl z powrotem do MENU glownego. Domyslam sie ze to stary system wiec moze nie widziec BT, system mam na najnowszym IOSie 26... Co ciekawe jak wiele osob twierdzi, nie da sie stremowac muzyki... a jednak! Poprzedni wlasciciel mial iphoena 6s i normalnie puszczal muzyczke z BT oryginalnego... widzialem na wlasne oczy, nie wiem jak to mozliwe.
Ktos ma wiedze na ten temat?
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości