04-26-2019, 2:48
Jutro jadę oglądać coupe. Na co zwracać uwagę ?
Jak dostępność części blacharskich ?
Podpowiecie ?
Jak dostępność części blacharskich ?
Podpowiecie ?
Legend Coupe
|
04-26-2019, 2:48
Jutro jadę oglądać coupe. Na co zwracać uwagę ?
Jak dostępność części blacharskich ? Podpowiecie ?
Na wszystko co w normalnych autach, na wstepie. Silnik obowiazkowy zimny przed twoim przyjazdem, zebys obwachal co leci z rury, jak pracuje na ssaniu etc. Wiadomo,ze pod spodem trzeba obczaic wszelkie wycieki, blache wszedzie gdzie sie da. Cala reszte ocenisz subiektywnie. Wlasciwie ciezko cos szczegolnego powiedziec, bo praktycznie kazda naprawa w tym aucie to moga byc koszty, wiec po prostu sprawdz grube zdrady, tak zeby silnik i skrzynia byly w dobrym stanie,a reszte bedziesz rzezbil. Dobrze,zeby blacha byla wzglednie zdrowa, zeby bylo do czego spawac
![]() Jak chodzi o czesci blacharskie to mam wrazenie,ze tylko uzywki, nie wydaje mi sie,zeby byly jakies sierpy na nadkola lub blotniki w zamienniku.
04-26-2019, 4:41
04-26-2019, 5:05
A generalnie, jeżeli chcesz doprowadzić auto do stanu „nowy” musisz się liczyć z budżetem plus 10-20tys zł do ceny auta. Oglądałem łącznie z 7 sztuk zanim udało mi się kupić dobra bazę w Szwajcarii ( zobacz temat o moim aucie ) Mechanika, blacharka, wyposażenie to worek pieniędzy, natomiast najgorszy jest brak części zamiennych...które praktycznie nie istnieją, a jak coś jest to raz ze najprawdopodniej do naprawy lub regeneracji...przykład uszczelki szyby szukałem pół roku...przy czym ja jestem specyficzny i auto mam mieć w stanie salonowym...
04-26-2019, 5:35
Teoretcznie blacharsko jest super. Sprzedający chwali że jest TOP ZUSTAND.
Pytam tak na przyszłość. To że zimny silnik to normalne. To jeszcze wiem. ![]() Bardziej pytam o jakieś może newralgiczne elementy, stricte dotyczące hondy i jej słabostki.
04-26-2019, 5:53
Coupe nie ma slabostek oprocz tego ze jest stare
![]()
04-26-2019, 6:14
(04-26-2019, 5:35 )Garate napisał(a): Teoretcznie blacharsko jest super. Sprzedający chwali że jest TOP ZUSTAND. Chyba właśnie sprawa silnikowa jest najbardziej istotna - sam wiesz jak jest. Czyli jak pisał Maku silnik zimny, sprawdzenie zbiorniczka wyrównawczego, test na nos czy nic pod maską nie czuć później w miasto i najlepiej w ciepły dzień wbić się w korki - jeżeli trzyma temp. Jak ruski termos czyli lekko poniżej połowy to już jest z górki. Pod maską sprawdziłbym jeszcze to nieszczęsne koło pasowe wału czy idzie prosto i nie ma bicia - rzecz prawie nie do dostania w oryginale tylko uzywka lub custom toczony na zamówienie. Później to już wiadomo - zworka i czytanie ewentualnych błędów. W tej Hondzie w sumie to jest do sprawdzenia kilka punktów - ruda (tylne nadkola i część progów pod maskownicą) - uszczelka pod głowicą - uszczelniacze zaworów - pompa wspomagania (na zimno zawsze działa ale po zagrzaniu lubi zacząć wyć i wspomaganie się traci) - czujniki abs - przednie amortyzatory bo ich poprostu nie ma i pozostaje tylko regeneracja jak to w sumie wszystkiego w zawieszeniu prócz górnych przednich wahaczy bo to akurat jest. - maty grzewcze w fotelach które z racji wieku mogą już nie działać. - jak cuope to dociaganie drzwi. - grzanie luster (włącznik lubi poprostu już nie działać, ale to sprawa samego knefla) - sprawdź na trasie czy nic nie swiszczy w drzwiach (temat rzeka a z racji braku uszczelek trzeba cudowac a można sobie tego oszczędzić) I jak wszytskie Hondy Main relay ale to albo działa albo auto nie odpali. W sumie jak na Babcie to dużo tego nie ma...
04-27-2019, 19:52
Byłem widziałem.
![]()
04-27-2019, 20:39
04-27-2019, 20:50
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|