Liczba postów: 749
Liczba wątków: 8
Reputacja:
0
Wlasnie tak czytam i tez jestem ciekaw jaka to instalacja podtlenku z ktora Legend pali 12,5. Niedawno rozmawialem z posiadaczami Accordow i oni mowili ze wlasnie okolo 12-13 im spalaja a Accord wazy o pareset kilo mniej i silnik tez mniejszy...
Nie kłóć się z głupkiem, ludzie mogą nie dostrzec różnicy...
Liczba postów: 100,000,447
Liczba wątków: 1,000,019
Miejscowość: Tychy
sprawa spalania,gazu jaki benzyny to dość osobista sprawa. Ja gazu nie mam, ale nikt wierzyć nie chce, że Legend pochłania mi jedynie 10-11 litrów na setkę.
różne instalacje, różne warsztaty i różne nastawy, a przede wszystkim różni użytkownicy - to proste skąd biorą się odmienne wyniki zużycia LPG czy PB na 10km.
ekonomia ekonomią, ale chyba się na gaz nie zdecyduję.. miałem bardzo, bardzo złe doświadczenia z Montereyem 3.2 i mi już wystarczy,
v6
Liczba postów: 100,000,447
Liczba wątków: 1,000,019
Miejscowość: Tychy
I nadszedł ten czas, w którym Acura ujrzy LPG.
chcę sobie pomóc w sprzedaży tegoż auta o stoje w miejscu z kolejnymi wynalazkami pojazdowymi
mianowicie mam do kupienia instalację sekwencyjna z 2007 roku, która niewiele przejechała bo samochód uległ wypadkowi - instalacja pracowała tez w Legend 3.2. Jedynym brakującym elementem jest zbiornik.
Gdzie na Śląsku znajdę kogoś kto zamontuje mi to w ludzkich pieniądzach i w sposób taki, że to będzie jeździć?
v6
Liczba postów: 783
Liczba wątków: 6
Reputacja:
6
Panowie,
Odswieze temat,widze po zdjeciach zamieszczonej instalacji,ze jest to wykonalne bez zmiany na filtr stozkowy. Pytanie moje brzmi nastepujaco: Gdzie wlozyc reduktor pod maske? Przed chlodnicami to glupota, przed silnikiem na dole jest miejsce i tam ceglowka moglaby wejsc. Przy podluznicach leca wydechy. Nie chcialbym wkladac filtra stozkowego a sekwencje chce i musze zrobic. Mam nadzieje,ze ktos mi podpowie jak to u niego wyglada. A propos Zenita, w jednym miejscu uslyszalem bardzo pochlebne opinie o tym sterowniku,podobno radzi sobie bardzo ladnie,jednak inni "gaziarze" przy legendzie krzycza tylko i wylacznie o BRC(mowie o krk). Czy ktos moze mi cos jeszcze doradzic.
Liczba postów: 75
Liczba wątków: 9
Reputacja:
0
Przyznam że mam "Zenita" u siebie, koszt we Wrocku 2800 PLN- czyli naprawdę dobra cena. Co do jakości to dopiero mam 10 000 km nastukane, i jak na razie jest OKa. Ostatnio od razu po przełączeniu na LPG ze startu z zimnym silnikiem- szarpnie kilka razy (żabki) a więc pewnie już coś trzeba wymienić. Pojadę na przegląd gwarancyjny to pewnie podpowiedzą i wymienią. Ogólni jestem zadowolony...