Liczba postów: 8
Liczba wątków: 3
Reputacja:
0
Witam
Czy komuś udało się znaleźć sensowną alternatywę dla oryginalnych sprężyn dla Hondy Legend?
Sztuka kosztuje 500zł.
Był post nt.sprężyn od mercedesa, autor "zuczek09" nie odpisuje, więć nie wiadomo jaki był efekt.
Liczba postów: 36
Liczba wątków: 7
Reputacja:
0
Witam,
Długo już mnie tu nie było.
Sprężyny od merca odradzam – jak dla mnie to średnio cienki pomysł, przetestowałem na własnej skórze, jeździć się da, ale strasznie twarda się robi, nawet przy sprężynach nie wzmacnianych, bo właśnie takie zapodałem. Kiedyś dzwonił do mnie Żuczek z informacją że, ma jakiegoś zioma, który produkuje sprężyny na podstawie oryginału koszt 120zł szt – podobno efekt taki jak w oryginałach.
Pozdro
k@mil
Honda Legend III 3.5 V6 1996r
Liczba postów: 100,000,447
Liczba wątków: 1,000,019
Miejscowość: Tychy
Fedah Katowice - robia różnego typu sprężyny. Kiedyś dorabiałem do terenówki i byłem zadowolony z całokształtu. Cenią się.
Liczba postów: 19
Liczba wątków: 4
Reputacja:
0
Miejscowość: Wejherowo
01-30-2020, 0:09
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 01-30-2020, 0:10 przez Sycha.)
Czy ma ktoś może za to jakieś doświadczenie ze sprężynami obniżającymi? Jak zmienia się komfort jazdy i co dostaje się w zamian? Znalazłem sprężyny - 30 od hr'a i są dedykowane do polifta. Czy są godne polecenia i czy będą pasowały do mojej przedliftowej hani? Pozdrawiam
Liczba postów: 3
Liczba wątków: 2
Reputacja:
0
Miejscowość: Wrocław
Cześć, bardzo interesuje mnie ten wątek, też nie chciałbym żeby mi Honda siedziała za bardzo, szukam sprężyn na tył. Potwierdźcie mi tylko czy chodzi o te : 52441SZ3G03 ?