05-27-2015, 20:31
sprawdź drugim kluczykiem
Problem z immobilizerem -auto nie odpala.
|
05-27-2015, 20:31
sprawdź drugim kluczykiem
05-28-2015, 0:04
Niestety nie mam innego oprócz tego i czerwonego serwisowego.
Honda Legend KA9 98r
05-30-2015, 3:58
Auto w domu. Mechanik przepraszał za zwłokę- bo jak stwierdził mógł wcześniej to zrobić. Wczoraj mówił o wymianie komputera na nowy- dziś że wgrywał program na stary komputer. Tylko on wie co zrobił- albo i nie :p Koszty sumując z lawetą i wcześniejszym podpięciem pod komp 1100zł. Oby to był koniec z tym tematem.
Honda Legend KA9 98r
05-30-2015, 7:29
ostro, ciekawe co mu było z tym programem
05-31-2015, 0:33
Z tego co elektryk mówił - poszło jakieś przepięcie na komputer. Wisiał tam urwany przewód od montowanego kiedyś zestawu głośnomówiącego, który zdemontował bo niepotrzebnie zabierał prąd. Może faktycznie to było przyczyną? Z jego słów należy bardzo także uważać bo Hondy są podatne na takie przepięcia i nie należy dopuścić do np: rozładowania akumulatora albo samemu resetować poprzez zdjęcie klem.
Honda Legend KA9 98r
05-31-2015, 8:16
Brednie gadał. Jak u mnie z aku kondensator od audio pociągał 2kW w momencie podłączenia na odpalonym silniku to wywalało błąd abs. Wyłączałem silnik, włączałem spowrotem i wszystko wracało do normy. Jak kondensator rozłaadowywał mi aku że ledwo tykały przekaźniki to też mu nic nie było
Mechanik zdecydowanie pomylil marki samochodow, to nie Ford,Fiat, Peugeot czy Renault. To jest Honda,synonim niezawodnosci elektryczno-elektronicznej oprocz Main Relay'a o ktory rzeczywiscie potrafi dokuczac, ale usuniecie tego klopotu, to godzina roboty.
Regularnie odlaczalem AKU u siebie, bo rozladowywal mi sie w KA8 i nie bylo z tego powodu zadnych klopotow, podobnie w Accordzie coupe, jak i w KA9, wiec nie wiem skad u niego takie wnioski. Wiadomo,ze zwarcia nie toleruje zaden ECU, ale to juz jest niezalezne od marki.
05-31-2015, 21:53
W Cifku też zdejmowałem klemy i też wszystko w porządku było. Jak napisałem- tylko on wie co zrobił...ja przekonałem się za ile.
Honda Legend KA9 98r
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|